Weggeefwinkels en meer

Leefbaar Midden Groningen wil graag een omgeving creëren waarin iedereen zich veilig en welkom voelt. Een omgeving waarin je gewoon jezelf kan zijn en van daaruit niet alleen deel wilt nemen in de maatschappij, maar er ook een bijdrage aan wilt leveren. Leefbaar Midden Groningen gaat uit van het positieve idee dat een ieder dit eigenlijk wil in zijn kern. Als we niet alleen nemen maar ook elkaar helpen gaan we de meeste win/win creëren …. voor elkaar en iedereen!

Helaas is dit nog niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen die het economisch zwaar hebben zijn nog vaak zeer bezig met ‘overleven’; voor zichzelf of hun kinderen. Zij komen niet eens toe aan ‘denken aan anderen’ omdat zij nog te veel met hun eigen zorgen bezig moeten. Leefbaar Midden Groningen wil ook hier graag verandering in aanbrengen.  Leefbaar Midden Groningen wil dat mede bereiken door het opzetten van een ‘pop-up’ Weggeefwinkel die zal rond gaan met de traditionele feestdagen en dan kadootjes voor de kinderen uitdeelt aan de ouders, maar ook is Leefbaar Midden Groningen bezig met het opzetten van een definitieve Weggeefwinkel. Wij verwijzen u graag verder op deze pagina voor meer uitleg daarover.

Verder heeft de organisatie Dress for Succes net een mogelijkheid in Hoogezand-Sappemeer geopend. Hier kunnen mensen heen voor goede kleding als er een sollicitatiegesprek gevoerd dient te worden. Dit is bedoeld voor minima. We gaan met Dressed for Succes kijken of deze ook niet in Slochteren en Menterwolde geopend kan worden. Leefbaar Midden Groningen ondersteund elk goed initiatief waarmee mensen vooruit geholpen worden.